Επίσημος ιστότοπος

Menu

Τα μουσεία γιορτάζουν

Τα μουσεία γιορτάζουν

Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων γιορτάζεται κάθε χρόνο το Σάββατο πριν από την 18η Μαΐου, που είναι αφιερωμένη στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Τα πολιτιστικά αυτά γεγονότα τελούν υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, της UNESCO και του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων  θα εορταστεί το Σάββατο 13 Μαΐου  και η Διεθνής Ημέρα Μουσείων την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Αναζητήστε πληροφορίες στους ιστότοπους των  μουσείων – χώρων πολιτισμού, όπως του Μουσείου της Ακρόπολης, του Ιδρύματος  Γουλανδρή, του Μουσείου Γουναρόπουλου, του Ιδρύματος Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες κ.ά.,  για το ωράριο λειτουργίας τους τις ημερομηνίες αυτές αλλά και για τις δράσεις που θα υλοποιήσουν.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις με ελεύθερη συμμετοχή. Με κεντρικό θέμα «Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής», οι διοργανωτές θα υποδεχτούν στις 18 Μαΐου μικρούς και μεγάλους στο  Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, στο  Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο  Κέντρο Τεχνών  και στο  Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τον καθοριστικό ρόλο των μουσείων τόσο στη διατήρηση του παρελθόντος όσο και στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

 

Συντάκτρια: Π. Χαμοσφακίδη

Σχετικά Άρθρα

Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Το ωρολόγιο πρόγραμμα (διδακτικές ώρες και διαλείμματα) διαμορφώνεται σε 40΄ και 10΄, όπως φαίνεται στο επόμενο αρχείο. ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Οι σύνδεσμοι των ψηφιακών τάξεων WEBEX των εκπαιδευτικών σας έχουν αποσταλεί με ηλεκτρονικό μήνυμα.