28 °C Agía Paraskeví, GR
16 Ιουλίου 2024

Επίσημος ιστότοπος

Menu

Αλληλοδιδακτική μέθοδος στο μάθημα της Φυσικής

Κατά το σχολικό έτος  2012-13 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καινοτόμος δράση « Οι μεγάλοι μαθητές διδάσκουν τους μικρούς ». Ο συντονισμός της δράσης έγινε από την υπεύθυνη σχολικού εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών  Καπλάνη Χαρίκλεια και αφορούσε την διδασκαλία μαθήματος Φυσικής με τίτλο «Έργο σταθερής δύναμης» από μαθητές της Γ΄ τάξης σε μαθητές της  Β΄ τάξης. 

Συγκεκριμένα προετοιμάστηκαν 3 ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης και κάνοντας χρήση διαδικτύου και video υλοποίησαν την καινοτόμο δράση παρουσιάζοντας το επιλεγμένο θέμα της Φυσικής σε όλα τα τμήματα της Β΄ τάξης. Τις παρουσιάσεις των μαθητών παρακολούθησαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Βουλγαράκη και οι καθηγητές του κλάδου ΠΕ4. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές εξέφραζαν τις απορίες τους προς τους «νέους καθηγητές» τους, ενώ εκείνοι παίρνοντας πολύ σοβαρά το ρόλο τους προσπαθούσαν να εξηγήσουν όσο το δυνατόν πιο απλά το μάθημα.

Στο τέλος της παρουσίασης οι μαθητές όλων των τμημάτων της Β΄ τάξης εξέφρασαν θετική κριτική για τον καινούργιο τρόπο διδασκαλίας και ζήτησαν να επαναλαμβάνεται συχνά κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

 

Σχετικά Άρθρα

Η γυναίκα στο Βυζάντιο, Μάρτιος 2017

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας (άξονας: Έμφυλες Ταυτότητες”) οι μαθητές της Β΄ τάξης εκπόνησαν για το μάθημα της Βυζαντινής Ιστορίας ερευνητικές εργασίες σχετικές με τη θέση της γυναίκας στο Βυζάντιο. ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2016-7

Ζωή και Επιστήμη στα Βυζαντινά Χρόνια

Εργασία του Α΄ τετραμήνου των μαθητών του Β3 και του Β4, με την εποπτεία της κ. Αναστασίας Λεονάρδου, MA.Ed. 1. Βυζαντινός στρατός (πεζικό και ιππικό): Λαγογιάννη Βασιλική 2. Οι Ακρίτες: Μοσχονάς Τάσος 3. Οχυρωματικά έργα: Μουγκοπέτρος Χρήστος και Πεινασμένος Αντώνης          4. Πολιορκητικές μηχανές: Μπουκουβάλας Δημήτρης και Σπυρέτος Σαράντης       […]