11 °C Agía Paraskeví, GR
23 Μαρτίου 2023

Επίσημος ιστότοπος

Menu

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Ήπειρο, Απρίλιος 2014

Στις 6,7 και 8 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ’ τάξης του σχολείου μας στην Ήπειρο. Συμμετείχαν 69 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές, η Διευθύντρια κα Βουλγαράκη, οι κυρίες Λεονάρδου και Τσαχουρίδου και ο κος Γιαννόπουλος. Τόπος διαμονής και αφετηρία των εξορμήσεων υπήρξε η πόλη των Ιωαννίνων, ενώ το κύριο εκπαιδευτικό μέρος βασίστηκε στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Του Γεφυριού της Άρτας, μια γέφυρα του χτες με το σήμερα και το αύριο», το οποίο υλοποιείται  φέτος στο σχολείο μας.

Σε όλη την διάρκεια της τριήμερης διαδρομής, εκτός από την μουσική, ακούσαμε πληροφορίες και παρουσιάσεις εργασιών από τους μαθητές του προγράμματος σχετικά με την ιστορία του γεφυριού της Άρτας, την τυπολογία του, καθώς και τους μύθους και θρύλους που το συνοδεύουν. Επίσης, μάθαμε πολλά σχετικά με τους τρόπους και τις οικονομικοκοινωνικές πλευρές  της οικοδόμησης των πέτρινων γεφυριών, αλλά και στοιχεία για το φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου.

Η ομάδα μας ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 6 Απριλίου καταλαμβάνοντας τους δύο ορόφους ενός τουριστικού λεωφορείου. Μετά από λίγων ωρών διαδρομή φτάσαμε στην Άρτα και συγκεντρωθήκαμε στο διάσημο Γεφύρι. Εκεί έγινε αναλυτική παρουσίαση όλων των φάσεων κατασκευής ενός πέτρινου γεφυριού και διευκρινίστηκαν τα βασικά σημεία της τυπολογίας.

Το ίδιο κάναμε και την επόμενη μέρα, Δευτέρα 7 Απριλίου, στην επίσκεψή μας στο χωριό Κήποι του Ζαγορίου, όπου είδαμε από κοντά και μελετήσαμε την τυπολογία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των γεφυριών του Κοκκόρου και του Πλακίδα (Καλογερικό). Και στα δύο γεφύρια ανεβήκαμε και περπατήσαμε από την εδώ έως την αντίπερα όχθη και πίσω, προς μεγάλη μας απόλαυση και αντίστοιχη ανησυχία της Διευθύντριάς μας!

Στο χωριό Μονοδένδρι, περπατήσαμε μέχρι τη Μονή της Αγίας Παρασκευής όπου θαυμάσαμε το μοναδικό φαράγγι του Βίκου, ενώ δεν παραλείψαμε να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια και να δοκιμάσουμε ηπειρώτικες πίτες και άλλα…

Σημαντική θέση στην εκδρομή μας είχε και η Λαογραφία. Την δεύτερη ημέρα της εκδρομής μας, την Δευτέρα 7 Απριλίου, επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη και στο Μουσείο – σπίτι του Αλή Πασά στο νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων.

Την Τρίτη ημέρα, Τρίτη 8 Απριλίου, κάναμε βόλτα στην παραλία και στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων…

και περπατήσαμε στα παραδοσιακά δρομάκια του Μετσόβου όπου επισκεφθήκαμε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Αρχοντικού Τοσίτσα.

Επιστρέψαμε σώοι και αβλαβείς, γεμάτοι με ωραίες εικόνες και ενδιαφέρουσες γνώσεις, περιμένοντας τις διακοπές του Πάσχα για να ξεκουραστούμε από την τριήμερη ασταμάτητη περιήγηση!

Θαυμάστε μας παρακάτω!

Σχετικά Άρθρα

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο,30.3.20-2.4.20.Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου

Μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος  για τη σχεδιαζόμενη τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο (30.3.2020 – 2.4.2020), η επιτροπή που συγκροτήθηκε επέλεξε το ταξιδιωτικό γραφείο “Our Travel”, του οποίου η προσφορά υπήρξε η πλέον οικονομική και κάλυψε απολύτως τις προδιαγραφές της προκήρυξης. TAΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2020 , 4 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  

Ημέρα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού – 6 Μαρτίου 2014

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius Regio 2013-2014 «Εκφοβισμός των εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου» και συντονίζει και οργανώνει δράσεις στα πλαίσια μαθημάτων και πρότζεκτ, συμμετέχει σε σεμινάρια (τόσο στο πλαίσιο του προγράμματος Regio, όσο και σε εκστρατείες ενημέρωσης κατά του καπνίσματος και άλλα), ενημερώνεται και ενημερώνει τους […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *