Επίσημος ιστότοπος

Menu

Το ιστορικό μυθιστόρημα, Δεκέμβριος 2019

Η κυρία Δέσποινα Δούκα, φιλόλογος Ph.D., διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, μίλησε στους μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας για τη σημασία του ιστορικού μυθιστορήματος τόσο για τη χαρά της ανάγνωσης όσο και την αξία του ως ιστορικής πηγής.

Με αφορμή μυθιστορήματα ποικίλων ιστορικών περιόδων, αναφέρθηκε σε αφηγηματικές τεχνικές και σε στρατηγικές προσέγγισης του παρεθόντος μέσω της ανάπτυξης ενός “μύθου” και προέτρεψε τους μαθητές να διαβάζουν για να οικειώνονται την ιστορία σαν προσωπικό βίωμα.

 

Σχετικά Άρθρα

Ολοκαύτωμα, Μάρτιος 2018

Με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας μαθητών της Γ΄ τάξης στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ναζισμού (Νυρεμβέργη) και στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου (Μόναχο), το σχολείο μας διοργάνωσε για τους μαθητές του δύο δράσεις. Ομιλία της δρ. Ξένης Μπαλωτή για την άνοδο και εξέλιξη του Ναζισμού Ομιλία του κ. Σταύρου Ζουμπουλάκη για τον Ναζισμό και το Ολοκαύτωμα. […]

“Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό”, Μάρτιος 2016

Σαν αφιέρωμα στην ημέρα εναντίον του σχολικού εκφοβισμού, οι μαθητές της Α΄ τάξης συμμετείχαν σε ένα βιωματικό δρώμενο , με θέμα “Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό”.Η Ομάδα Συν-κίνησις παρουσίασε ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα με πλούσιες δράσεις και μηνύματα. Ακολούθησε συζήτηση στις τάξεις και αξιοποίηση του έντυπου υλικού.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *