14 °C Agía Paraskeví, GR
23 Νοεμβρίου 2025

Επίσημος ιστότοπος

Menu

“Το αγόρι στο θεωρείο”, βιβλίο και θεατρική παράσταση

Από την κ. Π. Λεβέντη

“Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή ένα βιβλίο που θα σας πρότεινα είναι  «Το αγόρι στο θεωρείο» της Αγγελικής Δαρλάση και τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Έχει πάρει  βραβείο εφηβικού -νεανικού βιβλίου και μπορούν οι γονείς με τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν την παράσταση στο Εθνικό θέατρο που παίζεται από τις 4-12-21. 

Με λίγα λόγια η υπόθεση αφορά δύο νεαρά παιδιά που φτάνουν από την Μικρά Ασία ως πρόσφυγες με την συνοδεία μιας γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα τους προκειμένου να καταγραφούν ως οικογένεια και να μείνουν σε ένα από τα θεωρεία του δημοτικού θεάτρου Αθηνών. Ο βασικός ήρωας ο Δρόσος ,προσπαθεί να αποδεχθεί ότι έχει χάσει την πρώτη του ζωή αλλά και τα αγαπημένα του πρόσωπα βρίσκοντας παρηγοριά στην τέχνη”.

Σχετικά Άρθρα

“Μαθητική Δημιουργία” στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Το 4ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής συμμετείχε “τραγουδώντας” στο 15ο φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Δείτε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Χορωδίας και της Ορχήστρας που εκπροσώπησαν το σχολείο μας με υπεύθυνη διδασκαλίας την κ. Μαρία Δαγαλάκη.