Επίσημος ιστότοπος

Menu

“Πώς μιλώ στα παιδιά για την Μικρασιατική Καταστροφή και τους πρόσφυγες”

Πρόταση της κ. Μ. Βλαχάκη για γονείς και παιδιά, συμμετοχή σε μια διαδικτυακή εκδήλωση των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, στις 6 μ.μ.
Ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, γίνεται  συζήτηση για τον τρόπο που μπορεί κανείς να προσεγγίσει ένα τόσο δύσκολο και ευαίσθητο θέμα όταν απευθύνεται στα παιδιά.
Τρεις συγγραφείς, με τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις, δίνουν η καθεμιά τη δική της διάσταση. Από την προσφυγιά και τα όσα επιφύλαξε η Ελλάδα στους Μικρασιάτες, τα τραύματα που προκάλεσαν ιδιαίτερα στις ψυχές των παιδιών η Καταστροφή και ο ξεριζωμός, που θίγει η Αγγελική Δαρλάση στο Αγόρι στο θεωρείο, μέχρι τα όσα πολύτιμα διασώθηκαν μέσα στον χαμό, όπως αφηγείται η Τζέμη Τασάκου στο Σεντούκι με τα αμύθητα σεντέφια, αλλά και η γενικότερη θεώρηση του θέματος και η τοποθέτησή του στην ιστορική του διάσταση από την Ελένη Σβορώνου στο Για να ζούμε ενωμένοι: Νίκες και ήττες μιας Μεγάλης Ιδέας, τα βιβλία αυτά γίνονται σημαντικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν, με αφορμή το κάθε βιβλίο, είναι (ανοίξτε τους υπερσυνδέσμους):

Το αγόρι στο θεωρείο

Το σεντούκι με τα αμύθητα σεντέφια 

Για να ζούμε ενωμένοι: Νίκες και ήττες μιας Μεγάλης Ιδέας 

Την εκδήλωση-συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.
Κάντε κλικ παρακάτω

ή πληκτρολογήστε τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα:
Meeting ID: 823 8149 2621
Passcode: 227392

Σχετικά Άρθρα

Θησαυροί φιλελληνικής ζωγραφικής, Μουσείο Μπενάκη – έως 30 Ιανουαρίου

Από την κ. Ν. Λεονάρδου “Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση “Θησαυροί της Φιλελληνικής Ζωγραφικής” που παρουσιάζεται στον 2ο όροφο του κεντρικού κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Κουμπάρη 1. Εκτίθενται έργα ξένων ζωγράφων που εμπνεύστηκαν από στιγμιότυπα και πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης και από σκηνές της καθημερινής ζωής στην προεπαναστατική και μετεπαναστατική Ελλάδα. Είναι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *