26 °C Agía Paraskeví, GR
19 Σεπτεμβρίου 2026

Επίσημος ιστότοπος

Menu

Ένδυμα Ψυχής-Έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ένδυμα Ψυχής

Από τις 20 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 26 Μαρτίου 2023, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παρουσιάζεται στο Μουσείο Ακρόπολης η εμβληματική έκθεση με τίτλο «Ένδυμα Ψυχής», σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου θα φιλοξενηθούν με μια ξεχωριστή τέχνη 70 ενδυμασίες και στολές του προπερασμένου αιώνα, που διαφύλαξε και διαφυλάττει η αγάπη και το μεράκι ανθρώπων, ιδιαίτερα το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο αλλά και άλλα Μουσεία της χώρας. 

Πρόταση:Γ. Τραχανατζής ,ΠΕ05 Γαλλικής,11/01/2022

Σχετικά Άρθρα

Ζωγραφικοί πίνακες σε animation

Η εξέλιξη της μεαιωνικής κοινωνίας μέσα από τα έργα του Ιερώνυμου Μπος και του Πήτερ Μπρέγκελ. “Η πτώση των επαναστατημένων αγγέλων”, του Pieter Bruegel, από το Μουσείο Καλών Τεχνών στις Βρυξέλες. Η “Γκερνίκα” του Πάμπλο Πικάσο. Και μια γραφιστική ερμηνεία των συμβόλων του πίνακα, δυστυχώς μόνο στα ισπανικά.

Ευχαριστήριο μήνυμα από την “Ελπίδα”

Σε συνέχεια της φιλανθρωπικής δράσης του σχολείου μας ενόψει των Χριστουγέννων προς τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”, σας παραθέτουμε την ευχαριστήρια επιστολή της Προέδρου του ΔΣ του ΕΛΠΙΔΑ. ΕΛΠΙΔΑ