Θεατρικές παραστάσεις που σας προτείνουμε

  1. ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των σημαντικότερων εφευρέσεων δοσμένο με ευρηματικό τρόπο και με «έξυπνο» και γρήγορο παίξιμο από πλευράς των ηθοποιών που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, αλλά και διασκεδάζει συγχρόνως μικρούς και μεγάλους.

ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ

http://gloriatheater.gr/?page_id=98

  1. ΔΟΚΤΩΡ ΤΖΕΚΙΛ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΙΝΤ

Μία παράσταση που πραγματεύεται μέσα από μία γνωστή ιστορία την ηθική της επιστήμης και τα διλήμματα που προτάσσει η πρόοδος. Ατμοσφαιρικό σκηνικό, ευφυή κοστούμια που σε «υποδέχονται» ήδη από το φουαγιέ… σε μία ιστορική σκηνή, όπου οι θεατές περιμένοντας έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν φωτογραφίες από τις παραστάσεις του «μεγάλου» Καρόλου Κουν, αλλά και μέρος των κουστουμιών που χρησιμοποιήθηκαν σε παραστάσεις αρχαίων τραγωδιών.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ

https://www.youtube.com/watch?v=3TBcPxZ_oP4

  1. ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες παραστάσεις για το 2015 και το 2016. Σον τρίτο της χρόνο, το κλασικό έργο του Σαίξπηρ απογυμνωμένο από ευφάνταστα κοστούμια και σκηνικά, με ζωντανή ωστόσο μουσική και εναλλαγές ρόλων από πέντε ηθοποιούς, αποδεικνύει πως η μαγεία του θεάτρου, η απλότητα και η καλή ερμηνεία μπορεί να ικανοποιήσει τα γούστα όλων των ηλικιών, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και χαρίζοντας στο τέλος της παράστασης ψυχική ανάταση και ευφορία.

ΘΗΣΕΙΟΝ, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

http://www.pro4.gr/oniro-kalokerinis-nychtas-tou-william-shakespeare/

  1. Ο ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ

Μία «ανάλαφρη» παράσταση που επιτρέπει στους νέους θεατές να έρθουν σε επαφή με μία από τις κλασικές κωμωδίες καταστάσεων του Μολιέρου. Διασκεδαστική απόδοση του έργου, πλαισιωμένο από μουσική και τραγούδια που χαρίζει το γέλιο απλόχερα στον θεατή, ενώ συγχρόνως περνάει μηνύματα για τη δύναμη της αγάπης και τη σημασία της οικογένειας.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ

  1. ΟΛΟΓΥΡΑ ΟΛΟΤΕΛΑ ΟΛΟΙΔΙΟΙ

Για δεύτερη σεζόν, αυτή η ανατρεπτική και εκπαιδευτική κωμωδία, η οποία έχει εγκριθεί  από την Ευρωπαϊκή καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού (Europe’s Anti-Bullying Campaign), προσεγγίζει το θέμα της διαφορετικότητας μέσω μιας ανατρεπτικής παράστασης για όλες τις ηλικίες.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ

https://www.facebook.com/oloidioi

  1. ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ

Ένα θεατρικό έργο για το σύγχρονο ευαίσθητο θέμα του προσφυγικού. Η περιπέτεια ενός παιδιού που την παρακολουθεί ο θεατής κάθε ηλικίας, δοσμένη με τρόπο συγκινητικό, αλλά και διασκεδαστικό, με κύριο στόχο να ευαισθητοποιήσει, αλλά και να υπενθυμίσει σε όλους μας το εφήμερο των υλικών αγαθών. Στα συν της παράστασης η μουσική επένδυση της παράστασης με την υπέροχη φωνή της Αρετής Κετιμέ.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ

https://www.youtube.com/watch?v=m_5YgWOjwE0

  1. Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ …ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ένα έργο, που αναβιώνει ιστορίες της μυθολογίας και ζωντανεύει στα μάτια μικρών και μεγάλων, αρχαίους θεούς και ήρωες με χιούμορ και κοστούμια που εντυπωσιάζουν. Η Κάρμεν Ρουγγέρη φροντίζοντας το κείμενο, αλλά και λεπτομέρειες της παράστασης κάνει για άλλη μία φορά τη διαφορά, μαγεύοντας τους θεατές.

ΙΔΡΥΜΑ Μ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

https://www.karmenrouggeri.gr/el/events/i%20gennisi%20tou%20kosmou

Από την κ. Χ. Νιφλή, καθηγήτρια Γαλλικών

 

Πρόταση για Κυριακάτικη δράση: Κυνήγι Αρχαιολογικού Θησαυρού

Μια ιδέα των Atenistas για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. 

 

'ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ" 

 

►Εντόπισε στην πόλη σημεία που βρέθηκαν εκθέματα

►Επισκέψου τα και συμπλήρωσε τον χάρτη

► Μπες δωρεάν στο  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αθήνα, η σύγχρονη μεγαλούπολη και παράλληλα μια από τις σημαντικότερες πόλεις στην ιστορία του πολιτισμού. Στην πόλη μας, στους σύγχρονους δρόμους που καθημερινά περπατάμε, σε σημεία απρόσμενα και πέρα απ’ τους γνωστούς αρχαιολογικούς τόπους, ανακαλύφθηκαν σημαντικά ευρήματα. Μάθε ποια είναι αυτά τα σημεία, σύνδεσε στο μυαλό σου τις διαδρομές, και φαντάσου την πόλη σου πέρα απ’ το συνηθισμένο.

Με αφορμή τους εορτασμούς των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σας προσκαλούμε σε ένα «κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού» στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 11:00-16:00.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

ART NIGHT ATHENS: Μια νύχτα γιορτή τέχνης στην Αθήνα

Από τους Atenistas μια ολοκληρωμένη πρόταση γνωριμίας σημαντικών χώρων Τέχνης στη νυχτερινή Αθήνα.

Η δράση "ART NIGHT ATHENS: Μια νύχτα γιορτή τέχνης στην Αθήνα" λαμβάνει χώρα το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 και μας καλεί να περιπλανηθούμε σε πολιτιστικούς οργανισμούς και να παρακολουθήσουμε καλλιτεχνικά δρώμενα πάσης φύσεως.

Δείτε τις λεπτομέρειες εδώ και οργανωθείτε!

Σχολικό έτος 2016-7: 2 θεατρικές παραστάσεις

Σας προτείνουμε δύο θεατρικές παραστάσεις που μέσα από γέλιο και διασκέδαση περνούν μηνύματα εναντίον του σχολικού άγχους και του bullying. 

Τις παραστάσεις παρακολούθησε και συνιστά η κυρία Λ. Νιφλή, καθηγήτρια Γαλλικών. 

1. "Είστε και φαίνεστε"

     

 

 

2. "Ολόγυρα ολότελα ολόιδιοι"