Η βιβλιοθήκη μας

Τα νέα της βιβοθήκης μας θα παρακολουθείτε εδώ. Θα αναρτώνται κατάλογοι βιβλίων ανά κατηγορία, προτάσεις ανάγνωσης, διαγωνισμοί φιλαναγνωσίας και πληροφορίες για εκθέσεις βιβλίου. 

Σχετικά με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Όσοι γονείς μαθητών και φίλοι έχουν ήδη συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης, ας τα φέρουν στο σχολείο. Θα τα προωθήσουμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ ή στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, κατόπιν συνεννόησης. 


Επίσης, ο Δήμος Μεγαρέων έχει ανακοινώσει ότι συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Κινέτας. Εκεί χρειάζονται: εμφιαλωμένα νερά, πάνες ενηλίκων και είδη προσωπικής υγιεινής, κουβέρτες, σεντόνια και πετσέτες. 


Θα είμαστε σε επικοινωνία και οι προσφορές θα προωθηθούν όπου υπάρχει ανάγκη. 


Το σχολείο μας θα είναι ανοιχτό σήμερα (Τετάρτη 25/7, έως τις 20.00), Πέμπτη 26/7 ( 17.00 - 20.00) και Παρασκευή 27/7 (09.00 - 13.30).

Γιορτή Σημαίας, Αριστεία/Βραβεία, Εθνική Επέτειος

Η γιορτή της Σημαίας, η απονομή Αριστείων και Βραβείων για τη σχολική χρονιά 2017-2018, καθώς και ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στις 08.30.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στη γιορτή θα φορούν μπλε παντελόνι και άσπρο πουκάμισο ή μπλουζάκι. 

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των συναθρώπων μας που επλήγησαν από την τρομερή φωτιά της Δευτέρας 22 Ιουλίου, θα συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τον κατάλογο που έχουν αναρτήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ΣΚΑΪ μέσω του "Όλοι μαζί μπορούμε": ... τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως φρυγανιές, παξιμάδια και μπισκότα, καθώς και μωρομάντηλα και πάνες...

Συμπληρώνουμε: εμφιαλωμένα νερά, κονσέρβες, εσώρουχα, σεντόνια και κουβέρτες (για όσους έμειναν άστεγοι).

 

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό:

Τετάρτη 25 Ιουλίου (10.00 πμ - 20.00 μμ)

Πέμπτη 26 Ιουλίου (17.00 μμ - 20.00 μμ)

Παρασκευή 27 Ιουλίου (09.00 πμ - 13.30 μμ)

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, αγαπητοί γονείς και μαθητές. 

Συνάντηση γονέων/κηδεμόνων της Α΄ τάξης

Σήμερα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας των γονέων/κηδεμόνων της Α΄ τάξης με τους διδάσκοντες. 

Εγγραφές μαθητών της Α΄ τάξης

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη κατά το σχολικό έτος 2018-2019 να προσκομίσουν την Υπεύθυνη Δήλωση κηδεμονίας και στοιχείων επικοινωνίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή του παιδιού τους. 

Αγιασμός - Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, 9.30 π.μ.

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας ότι ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019 θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9.30 π.μ. Παρακαλούνται όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της εγγραφής στην Α΄ τάξη και της επανεγγραφής στις Β΄και Γ΄ τάξεις να μεριμνήσουν σχετικά. 

Ευχόμαστε σε όλους και όλες Καλή Χρονιά!

 

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη ...

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 οι μαθητές της Γ΄ τάξης θα επισκεφθούν την Εθνική Βιβλιοθήκη, στο νέο της "σπίτι" στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" και θα ξεναγηθούν από τον κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη, πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που συμπίπτει με την ημέρα της επίσκεψης και τις δράσεις που διοργανώνονται λόγω του ότι η Αθήνα είναι η φετινή Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου (https://athens2018.gr/), υπενθυμίζουμε τη δική μας βιβλιοθήκη και παρωθούμε τους μαθητές μας να δανείζονται και να διαβάζουν. 

Έναρξη σχολικής χρονιάς, εγγραφές μαθητών

Η σχολική χρονιά 2018-2019 αρχίζει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018. Παρακαλούνται όσοι γονείς/κηδεμόνες δεν έχουν ήδη κάνει την εγγραφή των παιδιών τους να προσέλθουν άμεσα στο σχολείο για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. 

Ο κ. Σ. Ζουμπουλάκης στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στις 19.00, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της Εθνικής Βιβλιοθήκης κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης μίλησε στους μαθητές της Γ΄ τάξης για τον "Ναζισμό και το Ολοκαύτωμα", απάντησε σε ερωτήσεις, πρότεινε βιβλία για βαθύτερη μελέτη των παραπάνω θεμάτων και τους προσκάλεσε να επισκεφτούν την Εθνική Βιβλιοθήκη και να ξεναγηθούν από τον ίδιο. 

Page 1 of 5