Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

Το πρόγραμμα της γιορτής

   

 

 

 

 Παρακολουθήστε στιγμιότυπα της γιορτής.  

  

Ο κ. Σ. Ζουμπουλάκης στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στις 19.00, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της Εθνικής Βιβλιοθήκης κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης μίλησε στους μαθητές της Γ΄ τάξης για τον "Ναζισμό και το Ολοκαύτωμα", απάντησε σε ερωτήσεις, πρότεινε βιβλία για βαθύτερη μελέτη των παραπάνω θεμάτων και τους προσκάλεσε να επισκεφτούν την Εθνική Βιβλιοθήκη και να ξεναγηθούν από τον ίδιο. 

Ώρες υποδοχής γονέων/κηδεμόνων

Από χτες, Τρίτη 29 Οκτωβρίου, έχει αναρτηθεί ο πίνακας με τις ώρες υποδοχής στο σημείο αυτό. Παρακαλούμε να ελέγχετε τις σχετικές ανακοινώσεις πριν προγραμματίσετε την επίσκεψή σας. 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

 

SID2018_EC_Insafe_INHOPE-new-greek-800-200

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στο σχολείο μας με τη συνδρομή των καθηγητριών Πληροφορικής κας Κλέτσα και κας Μπουτσιάνη, έλαβε χώρα ενημέρωση για την σημασία της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου και τον σκοπό εορτασμού, που δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο αλλά και  καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά. H εκδήλωση συντονίζεται με υλικό από τους εκπροσώπους στην Ελλάδα της δράσης αυτής (πληροφορίες στο site https://saferinternet4kids.gr/)

To σχολείο μας στο saferinernet4kids: https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/photo-supp-sid2018/nggallery/page/2

 

Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή

Προκειμένου να συμπληρωθεί το ΑΔΥΜ των μαθητών της Α΄ τάξης του σχολικού έτους 2019 - 2020 και να προσκομισθεί στο σχολείο, παρατίθεται το ειδικό έντυπο εδώ

Θερμές ευχές για τις γιορτές

Η βιβλιοθήκη μας

Τα νέα της βιβοθήκης μας θα παρακολουθείτε εδώ. Θα αναρτώνται κατάλογοι βιβλίων ανά κατηγορία, προτάσεις ανάγνωσης, διαγωνισμοί φιλαναγνωσίας και πληροφορίες για εκθέσεις βιβλίου. 

Το σχολείο μας κοντά στους πλημμυροπαθείς της Νέας Περάμου

Με πρωτοβουλία των μαθητών μας συγκεντρώσαμε είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, τρόφιμα, σχολικά είδη) και τα στείλαμε, μέσω του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τη συνεργασία της κας Τζανή, στη Νέα Πέραμο που δοκιμάστηκε σκληρά από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Γκουντάρα και τον κο Μπούντο από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη βοήθειά τους, καθώς και όλους τους γονείς και κηδεμόνες που ενίσχυσαν την προσπάθειά μας. 

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη ...

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 οι μαθητές της Γ΄ τάξης θα επισκεφθούν την Εθνική Βιβλιοθήκη, στο νέο της "σπίτι" στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" και θα ξεναγηθούν από τον κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη, πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που συμπίπτει με την ημέρα της επίσκεψης και τις δράσεις που διοργανώνονται λόγω του ότι η Αθήνα είναι η φετινή Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου (https://athens2018.gr/), υπενθυμίζουμε τη δική μας βιβλιοθήκη και παρωθούμε τους μαθητές μας να δανείζονται και να διαβάζουν. 

Εν όψει Χριστουγέννων...

... τα μέλη του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου της Γ΄ τάξης σας προσκαλούν να ενισχύσετε το ταμείο τους αγοράζοντας τις πρωτότυπες ιδιόχειρες κατασκευές τους!

Page 1 of 5