Δευτέρα 27 Ιανουαρίου - Ημέρα μνήμης Ολοκαυτώματος

OLOKAYTOMA

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

  

Επιτυχία στον διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ"

Οι μαθήτριες του σχολείου μας Τριανταφύλλη Μαρία Ελένη (Γ2) και Παρόγλου Μαριάννα (Β4) συμμετείχαν με επιτυχία στον 80ο Διαγωνισμό "Θαλής" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και περνούν στην επόμενη φάση (διαγωνισμός "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ"). 

Πληροφορίες για τους διαγωνισμούς μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο http://www.hms.gr/

Ώρες υποδοχής γονέων/κηδεμόνων

Από χτες, Τρίτη 29 Οκτωβρίου, έχει αναρτηθεί ο πίνακας με τις ώρες υποδοχής στο σημείο αυτό. Παρακαλούμε να ελέγχετε τις σχετικές ανακοινώσεις πριν προγραμματίσετε την επίσκεψή σας. 

Τουρνουά Πετοσφαίρισης, Δεκέμβριος 2019

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα το Τουρνουά Πετοσφαίρισης 4Χ4 μεικτών ομάδων μαθητών - μαθητριών Γυμνασίων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Το σχολείο μας συμμετείχε με τους μαθητές/τριες των τάξεων Γ΄ (Ασπρογέρακας Χ., Καλφόπουλος Χ., Καραμάνης Α., Παπαγιάννη Γ., Παπαδάκη Μ., Πασπαράκη Σ., Πασπαράκης Α., Ράπαν Ν., Σολδάτου Α., Σφακιανάκης Ζ.) και Β΄ (Καρακατσάνη Κ, Καράμπελα Α.). 

Υπεύθυνη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής ήταν η κα Ολυμπία Τσαχουρίδου. 

Στιγμιότυπα των αγώνων μπορείτε να δείτε εδώ

Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή

Προκειμένου να συμπληρωθεί το ΑΔΥΜ των μαθητών της Α΄ τάξης του σχολικού έτους 2019 - 2020 και να προσκομισθεί στο σχολείο, παρατίθεται το ειδικό έντυπο εδώ

"Το ιστορικό μυθιστόρημα", από την κα Δέσποινα Δούκα

Η κυρία Δέσποινα Δούκα, φιλόλογος Ph.D., διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, μίλησε στους μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας για τη σημασία του ιστορικού μυθιστορήματος τόσο για τη χαρά της ανάγνωσης όσο και την αξία του ως ιστορικής πηγής.

Με αφορμή μυθιστορήματα ποικίλων ιστορικών περιόδων, αναφέρθηκε σε αφηγηματικές τεχνικές και σε στρατηγικές προσέγγισης του παρεθόντος μέσω της ανάπτυξης ενός "μύθου" και προέτρεψε τους μαθητές να διαβάζουν για να οικειώνονται την ιστορία σαν προσωπικό βίωμα. 

 

                      

 

    

 

       

  

    

 

    

 

 

 

Η βιβλιοθήκη μας

Τα νέα της βιβοθήκης μας θα παρακολουθείτε εδώ. Θα αναρτώνται κατάλογοι βιβλίων ανά κατηγορία, προτάσεις ανάγνωσης, διαγωνισμοί φιλαναγνωσίας και πληροφορίες για εκθέσεις βιβλίου. 

Διάκριση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής VRO 2019

"Με τέσσερα μετάλλια -τρία αργυρά, ένα χάλκινο- και τρεις διακρίσεις (τέταρτη, έβδομη και ένατη θέση) επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, με θέμα την ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος".

Ο μαθητής του σχολείου μας Γιάννης Τριανταφύλλης συμμετέχοντας στην ομάδα Jobi της κατηγορίας Regular με προπονητή τον κ. Κωνσταντίνο Τσατσαρώνη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Πρόκειται για μία κατάκτηση τεράστιας σημασίας και είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αποσπά μετάλλιο στη συγκεκριμένη κατηγορία, που είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία της Ολυμπιάδας.

Το σχολείο μας συγχαίρει τον Γιάννη και του εύχεται πάντα επιτυχίες! 

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη ...

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 οι μαθητές της Γ΄ τάξης θα επισκεφθούν την Εθνική Βιβλιοθήκη, στο νέο της "σπίτι" στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" και θα ξεναγηθούν από τον κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη, πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που συμπίπτει με την ημέρα της επίσκεψης και τις δράσεις που διοργανώνονται λόγω του ότι η Αθήνα είναι η φετινή Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου (https://athens2018.gr/), υπενθυμίζουμε τη δική μας βιβλιοθήκη και παρωθούμε τους μαθητές μας να δανείζονται και να διαβάζουν. 

Page 1 of 5