Κατά το σχολικό έτος  2012-13 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καινοτόμος δράση « Οι μεγάλοι μαθητές διδάσκουν τους μικρούς ». Ο συντονισμός της δράσης έγινε από την υπεύθυνη σχολικού εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών  Καπλάνη Χαρίκλεια και αφορούσε την διδασκαλία μαθήματος Φυσικής με τίτλο «Έργο σταθερής δύναμης» από μαθητές της Γ΄ τάξης σε μαθητές της  Β΄ τάξης.

Συγκεκριμένα προετοιμάστηκαν 3 ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης και κάνοντας χρήση διαδικτύου και video υλοποίησαν την καινοτόμο δράση παρουσιάζοντας το επιλεγμένο θέμα της Φυσικής σε όλα τα τμήματα της Β΄ τάξης. Τις παρουσιάσεις των μαθητών παρακολούθησαν η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Βουλγαράκη Αικατερίνη και οι καθηγητές του κλάδου ΠΕ4. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές εξέφραζαν τις απορίες τους προς τους «νέους καθηγητές » τους, ενώ εκείνοι παίρνοντας πολύ σοβαρά το ρόλο τους προσπαθούσαν να εξηγήσουν όσο το δυνατόν πιο απλά το μάθημα.

Στο τέλος της παρουσίασης οι μαθητές όλων των τμημάτων της Β΄ τάξης εξέφρασαν θετική κριτική για τον καινούργιο τρόπο διδασκαλίας και ζήτησαν να επαναλαμβάνεται συχνά κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

 

 

Με αφορμή το ποίημα «Θερμοπύλες» του Κ. Καβάφη οι μαθήτριες Θ. Γούμενου, Σ. Καραμάνου, Κ. Αγγελίδου και Φ. Αντωνοπούλου παρουσίασαν την παρακάτω εργασία στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γραμματείας της Β” Γυμνασίου.